Spel Azul

17X spellen die écht leuk zijn voor twee personen

Van carlinescadeaubundel

Ken je dat? Je wilt een spelletje doen, maar bent maar met z’n tweeën.. Met deze 17 tips is dat geen probleem! Dit zijn gegarandeerd leuke spellen voor twee personen. Leuk om cadeau te doen aan een duo of een net-verhuisd stel!

Bonus Tips: Golden Oldies

1. Bananagrams

Bananagrams

Heb je als eerste je voorraad letterstenen verwerkt in de kruiswoordpuzzel, dan heb je gewonnen! Een van de simpelere spellen voor twee personen wat je hersens laat kraken maar niet al te lang duurt (+/- 15 minuten).  Bestel ‘m hier voor 14,95 Euro. Ps. Wil je ‘all the way’ gaan? Kies dan voor Scrabble.. 

2. Keer op Keer

Keer op Keer - spel voor 2
Keer op Keer - Vul de kruisjes in

Probeer zoveel mogelijk kolommen en gelijk gekleurde gebieden te ‘verzamelen’ door middel van kruisjes. Het is een erg tactisch denkwerk spel. En je moet een beetje geluk hebben! Het spel duurt zo’n 20 minuten. Een leuk alternatief voor de golden oldie Yathzee! Scoor ‘m hier voor 14,95 Euro. 

3. Clever

Het duurt even voor je dit spelletje door hebt, en zeker de benodigde tactiek, maar dan heb je ook wat! Het spel verloopt iedere keer anders en het leuke is: de keuze die jij maakt heeft ook invloed op de resultaten van je tegenstander. Ik vind dit iedere keer weer super spannend! Clever kun je hier vinden voor 14,95 Euro. 

4. Beverbende

Beverbende

Dit is memory 2.0! Je moet zorgen dat je eindigt met zo min mogelijk strafpunten. Dit gaat ook gepaard met het af en toe misleiden van je tegenstander. Beverbende vind je hier voor 15,85 Euro. 

5. Saboteur: Het duel

Het gewone ‘saboteur’ is mega leuk. Ontdekken wie je dwars zit! En nu is er dus ook een speciale versie voor 2! Zoek met z’n tweeën naar goud! Je kunt hierbij van elkaars graafwerk profiteren of je eigen weg kiezen. Je koopt het spel hier voor 18 Euro. 

6. Codenames Duet

Super leuk aan dit spel: je doet het samen en bent op geheime missie! Geef elkaar aanwijzingen van één woord die op meerdere woorden slaan en probeer om alle spionnen te vinden, voordat de tijd op is. Een beetje a la de puzzelronde van  de ‘Slimste Mens’. Je scoort ‘m hier voor 19,95 Euro. 

7. Carcassonne

Het zusje van Kolonisten van Catan! Het verschil? Het is nét iets simpeler..En hier bouw je het land terwijl je speelt. Zorg dat je op het land wegen, steden en kloosters bouwt om zo als eerste de meeste punten te verzamelen. Koop de nieuwste editie van Carcassonne hier voor 29,95 Euro. 

8. Kolonisten van Catan

Dit is echt een van m’n lievelings. Kolonisten van Catan. En to be honest: ik heb de versie gespeeld speciaal voor 2 personen en het snelle kaartpel, maar die halen het echt niet bij het echte spel. Daarom is deze reisversie ideaal. Met bord en geschikt voor twee personen. Zo heb je écht het Catan gevoel. Hij is niet goedkoop (de kaartspellen zijn goedkoper..), maar wel de moeite waard. Koop de reisversie hier voor 29,95 Euro. 

9. Mr Jack

Dit spel staat op m’n lijstje! Met z’n tweeën speel je een karakter en probeer je ‘Jack the Ripper’ te ontmaskeren. Jack the Ripper verstopt zich steeds in een ander karakter en daarom is ieder spel verschillend en blijft het spannend. Je moet even doorhebben hoe het werkt, maar dan is spelplezier gegarandeerd! Koop ‘m hier voor 29,95 Euro. 

10. Pandemic

Een spel voor twee personen wat perfect past in de huidige tijdsgeest..  Samen strijdt je tegen bijzonder dodelijke ziektes. Als team reis je de hele wereld over om de vloedgolf van infecties in te dammen. Gaan jullie de mensheid redden? Voor een bedrag van 36,99 Euro  (ja even flink in de buidel tasten) heb je dit in de pocket, koop ‘m hier

11. Menara

Een vriendinnetje vertelde me dat dit echt een mega vet en spannend spel is! Die ECHT niet op deze lijst mag ontbreken. Je bouwt gezamenlijk een tempel op basis van bouwtekeningen van verschillende moeilijkheidsgradaties. Om beurten kies je er één, die je volledig moet uitvoeren. Staat de tempel aan het einde van het spel nog overeind en heeft hij het juiste aantal bouwlagen, dan winnen de spelers gezamenlijk. Stort de tempel echter voortijdig in, dan is het project mislukt. Super leuk dat je ook dit spel niet tegen elkaar speelt, maar met elkaar. Scoor ‘m hier voor 37,95 Euro. 

12. Azul

Ik viel als een blok voor dit spel. Vooral vanwege de lay-out: toch te mooi die Spaanse ’tegeltjes’. En gelukkig is het spel ook erg leuk en uitdagend! Je moet er even inkomen,  maar eenmaal op dreef wil je weer een potje! Het is een prijzig spel, vast vanwege de mooie vormgeving, maar hé zo’n spel blijft eeuwig goed he. Koop ‘m hier voor 39,95 Euro. 

13. Ticket To Ride

Als ik de reviews over dit spel mag geloven luidt het advies: kopen, kopen, kopen! ‘Geweldig en uitdagend spel’ Deze staat ook zeker op mijn wishlist dus! Dit grafisch knap uitgevoerd bordspel nodigt je als speler uit tot het leggen van spoorverbindingen tussen de grote steden in Europa. Het spel heeft diverse onvoorziene plotwendingen in petto zodat de uiteindelijke winnaar tot op het laatst onbekend blijft. En wie wil dat niet;) De prijzen waarvoor ik ‘m vond op internet verschillen erg (van 40 tot 70 euro!), check daarom eerst even zelf. Maar om een beeld te krijgen kun je hier kijken! 

Tot slot: De 'Golden Oldie' spellen voor twee personen

Want vroeger speelden mensen natuurlijk ook al spellen voor twee personen. En eerlijk is eerlijk: een goed spel vergaat niet. Daarom mogen we deze niet vergeten!👇

14. Yathzee

Jaaa, dit is een brok nostalgie! Ik speelde dit altijd op de camping met mijn moeder en nu ook met mijn vriend als we op vakantie zijn. Eerst won ik altijd (met mijn jarenlange ervaring;)) – maar nu is het om het even.. Super simpel, en ook wel eens fijn als je niet zo diep hoeft na te denken;) Enige wat je nodig hebt is een scoreblok en een paar dobbelstenen. Voor een euro of 10 ben je ready to go!

15. Schaakbord

Schaken boeide me nooit zoveel. Tot natuurlijk de Netflix serie: the Queen’s Gambit. Nu ben ik er heel nieuwsgierig naar! Een echte gouwe ouwe en te verkrijgen voor verschillende prijzen. Hier op bol.com vind je er een voor bijvoorbeeld 19,84 Euro.  

16. Stratego

Volgens mijn vriend een super leuk spel voor twee. Hij speelde het vroeger altijd. Nu moeten we het nog een keer bemachtigen. Het doel van deze golden oldie is om de vlag van je tegenstander te veroveren terwijl je je eigen vlag bewaakt. Je scoort het spel hier voor 29,99 Euro. 

17. Scrabble

Toen ik klein was vond ik dit een enorm stoffig spel. Nu staat het op mijn wishlist. In de vergetelheid geraakt, maar lijkt me zo tof! Volgens mij kun je enorm blij worden van een goed scrabblewoord;) En wanneer je het met z’n tweeën speelt hoef je tenminste niet zolang te wachten op je volgende beurt. Deze klassieker is ook klassiek gesprijsd en kun je hier vinden voor 34,95 Euro. 

Dit waren ze! De leukste 17 spellen voor twee personen! Wat is jouw favoriet? En heb je er een die niet in de lijst staat? Laat het me weten en ik voeg ‘m toe!

Algemene note: Omdat spellen momenteel zo populair zijn vind je dezelfde spellen voor best wel verschillende prijzen bij verschillende aanbieders. Zoek dus even goed online voor de beste prijzen!

Alle cadeautips zijn met liefde samengesteld. Eerst zoek ik de leukste cadeau's. Hierna voeg ik affiliate links toe als die er zijn. Kost jou niets extra's en zo kan ik ook in de toekomst fijne cadeautips blijven geven.

Dit vind je vast ook leuk:

Geef Een Reactie

Een klein cadeautje. Deze website gebruikt cookies om gebruikerservaring te verbeteren. Ik begrijp het. Lees meer.