10X cadeaus voor de ‘Amsterdammer’

Van carlinescadeaubundel

Heb je vrienden die Amsterdam gaan verlaten of gewoon helemaal gek zijn op deze stad? Dan vind je hier 10X een perfect Amsterdams cadeau om te geven. 

Je houdt ervan of je vindt het niks: de stad Amsterdam. Ik ben zelf geen ‘geboren’ Amsterdammer, maar na hier 15 jaar gewoond te hebben, voel ik me er wel een. Over een paar maanden gaan we Amsterdam verlaten voor een dorp, meer ruimte en een tuin. Ook steeds meer vrienden hebben de stad verlaten. Bracht me op het idee: wat geef je aan iemand die de stad uit gaat? 

Spel van Amsterdam

Amsterdams Cadeau Spel

Dit is zo’n tof Amsterdams cadeau. Een spel OVER Amsterdam. Patrimonia Amsterdam © is een strategisch bordspel voor 2 tot 6 personen (28,95 Euro). Tijdens het spelen waan je jezelf een echte Amsterdamse handelaar en ontdek je ook leuke feitjes over de stad. Amsterdam – Zijn er nog vragen is een kennisquiz met 400 wetenswaardige, grappige, moeilijke en makkelijke vragen (19,99 Euro).

Koffietafelboek

Amsterdam Koffietafelboek

Hoe fijn als je af en toe nog even melancholisch naar de mooie plaatjes van de stad kan kijken. Bijvoorbeeld met een van deze chique koffietafelboeken. En het staat nog mooi in het interieur van je dierbare ook. Shop hier ’the Amsterdam Canals’ voor 62,50 Euro en hier ‘Amsterdam a Metropolitan Village’ (29,99 Euro). 

Eberhardjes Chocoladereep

Eberhardjes Chocoladereep

Dit is niet zomaar een chocoladereep, maar een chocoladereep mét Eberhardjes (genoemd naar de geliefde oud-burgemeester van Amsterdam). De Eberhardjes staan voor verbinding tussen de inwoners en bezoekers van de stad. Je shopt deze heerlijke reep hier (of kunt ‘m via deze link laten versturen). Een echt Amsterdams cadeau. 

Amsterdamse Branies

Amsterdams Cadeau Amsterdams Snoepje Branie

Dit is ook een schattig cadeautje! Een zakje Amsterdamse Branies, ofwel een boel heerlijke toffees. Branie is lokaal jargon voor moed, wat de echte Amsterdamse geest kenmerkt. En volgens de makers proef je dit in deze heerlijke toffees. Je vindt ze hier voor slechts een paar euro (exclusief verzending). 

Van Wijck Amsterdam

Van Wijck Amsterdam 2

Van Wijck heeft zo ongeveer van iedere subbuurt in Amsterdam een mooie kaarttekening gemaakt. Je kunt ook op eigen verzoek een wijk indienen, maar ik verwacht dat dit niet meer nodig is.. Ze hebben er ook allerlei andere ‘Amsterdam’ accessoires bij. Check het hier. Vanaf 14,95 Euro. 

Sieraden Grachten

Riverstones Amsterdam Sieraden

Jaa, deze heb ik zelf ook. Dit is echt een te leuke en mooie collectie van Riverstones Amsterdam. Ze hebben de grachten en typisch Amsterdamse huisjes verwerkt in een te gekke sieraden collectie. Check deze hier, vanaf 15 Euro. De collectie is zelfs in 14 karaats goud beschikbaar, voor als je all the way wilt gaan. Die shop je hier

Grachtenhuisjes &Klevering

Grachtenhuis Amsterdam Cadeau &Klevering

&Klevering heeft altijd mega leuke en originele woon accessoires en deze grachtenhuisjes zijn het perfecte cadeau voor de Amsterdamliefhebber. Ik kreeg er zelf een aantal van vriendlief voor kerst en die zullen in ons nieuwe huis straks een mooi plekje krijgen. Je vindt de grachtenpandjes hier (vanaf 12,50 Euro per stuk). 

Thuis Amsterdams uit eten

Bij Bijdendijk Thuis Amsterdam

Wie aan Amsterdam denkt, denkt aan het Rijksmuseum. En nu wil het geval dat het Rijksmuseum ook een mega culinair restaurant heeft (het Rijks) met sinds 2016 kok Bijdendijk aan het stuur – ehm aanrecht. Wil je dus wat Amsterdam proeven, dan is zijn nieuwste kookboek een aanrader. Hier verkrijgbaar voor 34,99 Euro. 

Amsterdam Snijplank

Als aanvulling op het Bijdendijk kookboek kan een heus Amsterdams snijplank natuurlijk niet ontbreken. Bijvoorbeeld deze gave van Wooden Amsterdam (vanaf 39,95 Euro) in de vorm van een grachtenpand of een plank van WoodWideCities (vanaf 26,96 Euro) met de skyline in print. De keuze is reuze. Deze is ook prachtig. 

Trui Amsterdam

Trui Amsterdam

Een mooie basic sweater van Fashion Junky met Amsterdam (of een buurt, zoals Oud-West) is natuurlijk een heerlijke comfortabele aanvulling op de garderobe van de je dierbare. Hij of zij hoeft alleen maar een blik in de spiegel te werpen om weer even ’terug’ te denken aan die goede oude stad. De truien zijn wel prijzig.. 69,95 Euro per stuk. Je shopt ze hier

Bonus Tip

Update 11 November 2022 – Oo en dit wil ik je niet onthouden. Deze te gekke A’damse ei kookwekker kreeg ik laatst van een vriendin. Dit keukenhulpje piept bij elke ‘hardheid’ van het ei een ander Amsterdamse danwel Nederlandse hit. De A’damse versie (het rode ei) piept bij een zachtgekookt ei “Aan de Amsterdamse grachten”. Bij een medium gekookte eitje hoor je “Tulpen uit Amsterdam” en bij een hard gekookt eitje hoor je “Alle duifjes op de Dam”. Is toch enig. Shop ‘m hier voor 24,40 Euro. De Delfts Blauwe variant met grachtenprint en algemene Hollandse hits scoor je hier

Alle cadeautips zijn met liefde samengesteld. Eerst zoek ik de leukste cadeau's. Hierna voeg ik affiliate links toe als die er zijn. Kost jou niets extra's en zo kan ik ook in de toekomst fijne cadeautips blijven geven.

Dit vind je vast ook leuk:

Geef Een Reactie

Een klein cadeautje. Deze website gebruikt cookies om gebruikerservaring te verbeteren. Ik begrijp het. Lees meer.