Shampoo Bars Conditioner en Shampoo

11 Keer Duurzame Cadeautjes voor Sinterklaas onder 25 Euro

Van carlinescadeaubundel

Dit jaar vier je Sinterklaas misschien iets anders dan normaal. Maar, met deze 11 duurzame sinterklaas cadeautjes zorg je toch voor een sprankelende avond. En nog mooier: je maakt niet alleen je dierbaren blij, óók moeder natuur. 

11 duurzame Sinterklaascadeautjes onder de 25 Euro op een rij!

Mini-tip: Stem je cadeautje af op de mate van ‘groen-mindset’ van je dierbare. Iemand die erg bezig is met duurzaamheid kan wasbare wattenschijfjes enorm waarderen. Maar geeft je dierbare er niks om? Kies dan eerder voor iets als een Pathé Thuis Cadeaubon. 

The Good Roll

Een super origineel duurzaam sinterklaas cadeau: deze kleurige WC-rollen. En zoals ze zelf zeggen: 100% boomvriendelijk & duurzaam wc papier. The Good Roll doneert 50% aan de bouw van toiletten en is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen.

Je dierbare heeft er ook echt wat aan;) Super leuk als sinterklaascadeautje.  Of voor erbij. Want wie wordt hier nu niet vrolijk van? Ze hebben ook een speciale kerst-editie. Dat is toch te gek! Vanaf 3,50 Euro koop je 4 rollen. Je shopt ze hier

Pathé (Thuis) CadeauBon

Met een cadeaubon van Pathé geef je jouw dierbare een ervaring. Niks geen spullen. En dus goed voor het milieu en een tof duurzaam sinterklaas cadeau.

De Pathé e-giftcard is zowel geschikt voor de thuis bioscoop als de échte bioscoop. Is dat even handig! Je kunt een cadeau-code hier scoren. Vanaf 5 Euro.

Geef de e-giftcard door er een (duurzame) leuke kaart bij te kopen en schrijf je Pathé-gift-code op de kaart. Je kunt zelfs een aantal van jouw favoriete filmtitels toevoegen ter inspiratie. En deze vegan popcorn kan er eigenlijk ook niet bij ontbreken.. 

Pathé Thuis Cadeau

Tony Chocolonely

Deze is echt ALTIJD goed. Tenzij je een dierbare hebt die niet van chocolade houdt.. (ik acht die kans erg klein..) Je geeft dit cadeautje extra glans door het te personaliseren. Voorzie de wikkel van een mooie foto of stel de reep helemaal zelf samen. 

Een gepersonaliseerde reep (met afbeelding) is 5,28 Euro exclusief verzendkosten en een samengestelde reep (met persoonlijke tekst) is 7,50 Euro exclusief verzendkosten. Je vindt ze beiden hier. Een overheerlijk duurzaam sinterklaas cadeau gegarandeerd!

Shampoo Bar

Deze shampoo’s zijn helemaal plastic vrij. En ze ruiken nog heerlijk ook. Één Shampoo Bar vervangt 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Naast shampoo’s zijn er conditioners en body bars. Geef je dierbare een mooi pakket cadeau. Voor kerst is er zelfs een extra mooie verpakking te kiezen. Vanaf 7,95 Euro heb je al een zo’n fijne plasticvrije shampoo. Je vindt ze hier

Ps. Nog een pluspunt, omdat ze niet verpakt zijn, geuren ze ook nog eens heerlijk in de badkamer. Je ruikt ze al wanneer je binnenstapt!

Seepje

Wellicht is je eerste gedachte: ‘huh, een wasmiddel cadeau geven?’ Maar bedenk dat je dierbare er écht wat aan heeft en het wasmiddel zelf bijdraagt aan een beter milieu (in vergelijking met reguliere poetsmiddelen). En ook niet onbelangrijk: wasmiddel is erg duur, dus wat mij betreft een waardevol duurzaam sinterklaas cadeau. 

Ga hier naar hun eigen website en shop bijvoorbeeld de de vloeibare vrij en blij variant. Of ga voor de die-hard green superschillen. Die zijn pas echt innovatief. 

Luisterboek

Een duurzaam cadeau is ook een cadeau waar niet direct een extra product aan te pas komt. Zo vervuilen we moeder natuur niet met nog meer ‘shizzle’ op deze aarde. 

Denk bijvoorbeeld aan een Luisterboek. Deze download je dierbare gewoon op zijn/haar telefoon. Luisterrijk verkoopt luisterboeken per stuk (in tegenstelling tot Storytel waarbij je enkel een abonnement kunt kopen). Super handig. 

En de titels zijn ook nog eens goed, bijvoorbeeld: ‘Stoorzender’, van Arjen Lubach. ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman, of ‘Familiegeheimen’, van Astrid Holleeder. Eigenlijk praktisch elk boek die in luistervorm beschikbaar is kun je er vinden!

Ideaal voor dierbaren die podcasts al hebben uitgespeeld en veel onderweg zijn. 

Je vindt de luisterboeken van Luisterrijk hier.  De meeste kosten 14,99 Euro. Je ontvangt het boek in MP3 download en mag het 1 keer cadeau doen. En wil je je dierbare toch iets tastbaars geven, doe er een duurzaam kaartje bij en schrijf daar je cadeau-luisterboek op!

Luisterboek Arjen Lubach Luisterrijk
Luisterboek Basta - via Luisterrijk

Wasbare Wattenschijfjes

Wanneer we regelmatig onze mondkapjes wassen, kunnen daar ook wel deze wasbare wattenschijfjes bij. Het zijn echt dingen die je zelf niet zo snel zou kopen. Hoe fijn om ze dan cadeau te krijgen. 

De wasbare wattenschijfjes van Bamboozy worden bij reviews omschreven als ‘de beste’. Via bol.com kun je een mooi starterspakket kopen voor 14,99 Euro. Met 8 wasbare wattenschijfjes voor dagelijks gebruik (ook voor ogen en lippen) en 2 wasbare scrub wattenschijfjes voor hardnekkige makeup. En zelfs een e-book met gedetailleerde instructies en tips. Kortom: een mega duurzaam sinterklaas cadeau. 

Bekijk het pakket hier

3 Boekentips voor Vegetarische Gerechten

Minder vlees eten. Zo helpen we de natuur een flink eind op weg. En wie zegt dat minder vlees eten, ook minder lekker is? 

Niet als het aan deze kookboeken ligt. Met de ‘Vega Revolutie‘ – 15,00 Euro, ‘Gewoon Vegan‘ – 20,00 Euro en ‘Vegan Vibes‘ – 15,99 Euro geef je jouw dierbare de lekkerste recepten om duurzaam te koken. 

 

3 Boekentips voor Uitstapjes in Nederland

Ook goed voor de wereld: niet meer zo veel vliegen. Dat is echt iets wat ik zou kunnen veranderen. Gelukkig zijn er veel leuke boeken met tips om net zo van een weekendje weg in ons thuisland te genieten. 

Zoals ‘Verliefd op Nederland‘ a 22,50 Euro, welke je gaat verleiden met verrassende tips om vaker in Nederland op vakantie te gaan. Of ‘‘Hidden Nederland‘, voor 19,95 Euro, met originele lijstjes.  Zoals 7 authentieke kroegen, 5 industrieterreinen die een tweede leven kregen, 6 streekproducten die je geproefd moet hebben en nog veel meer. Of wat dacht je van ‘Staycation‘ (20,99 Euro) van Anne de Buck, ook wel bekend van Your Little Black Book. Met tips voor 22 citytrips in Nederland en Belgie. Let op: deze heeft momenteel een langere levertijd..dat red je waarschijnlijk niet voor sinterklaas, maar hoort toch in dit lijstje. Wellicht kun je ‘m voor later bewaren. 

'Good Old' Dopper

En jaa, deze kan natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Je moet er hier minimaal een aantal van in huis hebben. Zodat je water kunt drinken, waar je maar wilt. Zonder extra plastic flesjes te kopen. Je kunt een dopper helemaal personaliseren.

En ze hebben nu ook een optie toegevoegd om er ‘kerst-flessenpost’ van te maken. Je kunt een kaartje toevoegen met persoonlijke tekst en deze wordt in de fles gedaan. Zie foto’s hieronder. 

Een gepersonaliseerde dopper koop je vanaf 20,00 Euro. Check ze hier

Dopper Gepersonaliseerd Naam Carline

Sprinklr Plant

Geef een plant cadeau. En niet zomaar een plant. Een duurzame! Een plant gekweekt zonder gif. Zoals Sprinklr zelf zegt: ‘We bezorgen het groenste groen!’ 

Super handig, Sprinklr heeft ook een speciale kamerplantenbieb waar je kunt vinden hoe je jouw plant moet verzorgen. Maar nog beter, wanneer je een plant koopt, krijg je een mini-plantencursus (per mail). Stuur deze dan ook even door naar je dierbare na het geven van de plant.

Voor de duurzame planten betaal je uiteraard relatief wat meer, een Peperomia (het zusje van de pannenkoekplant) mét pot heb je bijvoorbeeld voor 21,90 Euro. Je vindt al het groene groen van Sprinklr hier

Bonus Tip: Boeken over duurzaamheid

Is je dierbare is zelf al druk bezig met duurzaamheid en hoe het beter kan? Geef hem of haar een inspirerend steuntje in de rug door een boek te geven over duurzaam leven. Dit zijn mijn 3  Tips hiervoor: 

  • ‘Weg ermee’ van Dennis Storm. Deze vond ik geweldig. Echt een aanrader. Direct nadat ik het boek had uitgelezen ben ik gaan opruimen. Heerlijk. Dennis geeft praktische tips hoe je met minder, juist meer uit het leven kan halen. En gaat zelf ook met de billen bloot (figuurlijk dan;)). Je koopt ‘m hier voor 14,99 Euro. 
  • ‘Dit is een Goede Gids’ van Marieke Eyskoot. Staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd. En laat zien dat het gaat om goed, niet om perfect: om slimme keuzes, doen wat je kan en wat bij je past. Je bestelt ‘m hier voor 20,00 Euro. Deze staat op mijn verlanglijstje!
  • Het Zero Waste Project’, geschreven door Nikkie en Jessie Kroon. Zij besloten als experiment een maand lang zero waste te gaan leven: zonder afval. Inmiddels zijn ze bijna vier jaar verder en uitgegroeid tot de grootste zero waste-lifestylebloggers van Nederland. Je shopt hun boek hier voor 20,99 Euro. Deze is erg leuk om te lezen, maar voor een beginner (like me) is het wat te veel in een keer.. 

Wil je nog meer cadeautips voor de feestdagen? Download dan hier (gratis!) de Kleine Cadeau Gids speciale sinterklaas en kerst editie met meer dan 101 cadeautips.

Alle cadeautips zijn met liefde samengesteld. Eerst zoek ik de leukste cadeau's. Hierna voeg ik affiliate links toe als die er zijn. Kost jou niets extra's en zo kan ik ook in de toekomst fijne cadeautips blijven geven.

Dit vind je vast ook leuk:

Geef Een Reactie

Een klein cadeautje. Deze website gebruikt cookies om gebruikerservaring te verbeteren. Ik begrijp het. Lees meer.