14X het ideale wijn cadeau voor de wijnliefhebber

Van carlinescadeaubundel

Ben je op zoek naar een gaaf wijn cadeau voor die ene dierbare waarbij het altijd ‘wine o clock?’ is? Dan zijn deze 14 wijn cadeau’s zeker het ‘ontpoppen van de kurk’ waard!

1. Chique wijn-gums

Een chique WIJNgum of zoals de makers het zelf noemen: de real wine gum. Ja, je gelooft het niet, maar echt: de smaak van wijn in een wijngum! We hebben het zelf geproefd en het is écht zo !

Je dierbare kan genieten van de tonen en smaken van wijn, zonder tipsy te worden. Voor 7,95 euro (inclusief verzendkosten!!) kun je al zo’n heerlijk origineel doosje cadeau doen. En nog mooier: ze zijn nog vegan ook. 

2. Hippe wijnkoeler

Het klinkt niet origineel, een wijnkoeler.. Voor ook nog eens een wijnliefhebber. Maar deze zijn te leuk om niet te noemen: wijnkoelers van Zusss. Ze zijn 9,95 euro per stuk. Je ziet je dierbare toch al helemaal zitten op een zwoele zomeravond in de tuin of in het park met deze hippe wijnkoelers.. 

3. Wijnglazen

Wijnglas 8,95 euro p.s.

Wijnglas 6,60 euro p.s.

Wijnglas 8,95 euro p.s.

Wanneer je van wijn houdt, dan wil je dit natuurlijk ook uit een mooie glas drinken. Dat maakt de wijn nóg lekkerder.

Zoek op de Bijenkorf.nl of bij Fonq op ‘wijnglas’ en je vindt me toch een paar mooie parels aan wijnglazen. 

Hieronder vind je een aantal voorbeelden. Prachtig als wijn cadeau. 

4. Tijdschrift Winelife

Als alleen al lezen over wijn je dierbare in een goede stemming brengt, dan is dit het ideale wijn cadeau. Een tijdschrift over wijn.

Je kunt een enkel nummer geven (a 6,95 euro), een mini-abonnement van 3 edities (15 euro) of een abonnement van 6 edities (25 euro). Je koopt het magazine hier

5. Borrel Boek

Een echte wijnliefhebber houdt natuurlijk ook van bijpassende borrelhapjes. 

En daarvoor is ‘Borreltijd’ perfect! Je vindt hier recepten voor heerlijke borrelhappen die matchen met bepaalde wijnen. 

Smulplezier gegarandeerd. Het ‘borreltijd’ boek is 20,99 euro en scoor je bijvoorbeeld hier.

6. Borrel Pakket

High Wine Chocobox 41,90 euro (foto www.navijfen.nl)

Wijnborrel Pakket Wijncadeau Idee

Wijnborrel Pakket voor 24,90 euro (foto www.navijfen.nl)

Ooo, als ik op de website kijk van dit cadeau-idee loopt het water me in de mond! Borrelpakketen, met kaasjes, worstjes, chipjes en natuurlijk: wijn! Ideaal voor jouw dierbare – de wijnfan. Je kunt al een mini borrelpakket inclusief heerlijke fles wijn bestellen vanaf 24,90 euro

En ze hebben zelfs een High-Wijn variant! Een box waarin ze wijn matchen met heerlijke zoete lekkernijen. Deze heb je voor 41,90 euro

7. Wijn Pairing Chocobox

Wijn Pairing Box

Ik moet eerlijk bekennen dat dit cadeau me doet twijfelen.. Zouden de chocolaatjes écht zo goed passen bij wijn als de box beweert? Je betaalt immers 1,25 euro per chocolaatje (er zitten er 24 in een box voor 30 euro). Tsja, er zit maar één ding op, en dat is proberen! Deze staat op m’n wishlist. Je shopt de Wijn Pairing Chocobox hier

8. Thuis Proeverij

Er zijn tegenwoordig heel veel leuke en lekkere wijn-proeverijen te vinden die je thuis kunt doen. Proeverijen die je op elke moment zelf kunt doen of waaraan je op een specifiek tijdstip online kunt deelnemen. 

Proeverij Pakketen 

  • Bij Proef.nl kun je vanaf 54,50 euro een proeverij bestellen met 4 flessen. En bijzonder: de flessen zijn incognito! Dus zonder etiket. Je moet dus echt proeven en je smaakpapillen laten bepalen.
  • De online sommelier heeft voor 49,95 euro een overheerlijk proeverij pakket samengesteld met 6 wijnen. Je krijgt er zelfs een fles bruisend water bij;)
  • En wijn van Esther heeft ook een heerlijk pakket voor thuis – inclusief een kaart met suggesties voor passende borrelhapjes. Je kunt hier al een proefpakket kopen voor 34,95 euro (3 wijnen). 
  • En laten we thuiswijn niet vergeten van Victor Monté. Vanaf 39,50 euro kun je bij hem een proeverij voor 2 personen bestellen. 

Online Proeverijen 

  • Le Vineur verzorgt online wijn proeverijen met bijzondere thema’s. Al mogelijk vanaf 24,95 euro per persoon. 
  • Ook de Librije geeft online wijn geheimen weg. Voor 45 euro per persoon kun je een online wijnproeverij aan je dierbare cadeau doen. Toch te leuk!
  • Ps. Woont je dierbare toevallig in Amsterdam? Dan is de online proeverij van Rayleigh en Ramsey ook een dikke aanrader (33,50 euro per persoon)

9. Wijn Puzzel

Oo dit vind ik ook zo’n te gek wijn cadeau! Prachtige puzzels van wijngebieden. De puzzels zijn 1000 stukjes en voor nu hebben ze Spanje, Frankrijk en Italië ‘op de kaart’ gezet. Super tof.

Voor 40 euro heb je zo’n mooie puzzel heel gaaf verpakt in huis. Om cadeau te doen natuurlijk hè;). Wijntje erbij en puzzelen maar. 

10. Wijn Abonnement

Je kunt je dierbare ook een mini-abonnement geven op een maandelijkse kennismaking met verschillende wijnen. 

Dit kan bijvoorbeeld met de Tasteclub (onderdeel van Grapedistrict). Je kunt een box cadeau doen vanaf 49,95 euro per maand en al vanaf 1 maand. En fijn: het stopt automatisch dus je dierbare zit nergens aan vast. 

Via Our Daily Bottle kun je een abonnement vanaf 3 maanden cadeau geven voor 72 euro. Je dierbare ontvangt dan elke maand 2 heerlijke wijnen. En natuurlijk stopt het automatisch. 

Vind je een abonnement toch wat te veel? Dan heeft Our Daily Bottle ook leuke wijnpakketten, de Netflix en Chill box vind ik bijvoorbeeld erg leuk. 

11. Automatische Wijnopener

Dit is echt een cadeau voor mij. Ik heb ALTIJD ruzie met de kurkentrekker. Mijn vriend moet mij regelmatig uit ‘de brand’ helpen. Met deze wijn gadget is dat verleden tijd! Hoe gaaf. Een automatische wijnopener

De automatische wijnopener verwijderd gemakkelijk en snel de kurk. En nog mooier: achteraf kun je de fles met de vacuümsealer afsluiten om langer te kunnen genieten van de geopende fles wijn. Doen dus! Je shopt dit unieke wijn cadeau hier voor 49,95 euro

12. Wijnspijs Wandeling

Tijdens een wandeling heerlijk genieten van verschillende wijnen met bijpassende hapjes in verschillende restaurants. Dat wil toch elke wijnliefhebber?

Met Wijnspijs kun je zo’n te gekke wandeling boeken. De wandelingen vinden plaats op zondagmiddag van 12:00 tot 17:00 en je wandelt langs ongeveer 6 restaurants in je favoriete stad. In elk restaurant wordt je opgewacht door een heerlijk uitgezochte wijnspijs combinatie. Een wandeling kost ongeveer 64 euro p.p. Tip: Reserveer op tijd, want ze zijn snel uitverkocht! – Of geef een cadeaubon voor een wandeling, dat kan ook:) 

*Door Corona zijn er momenteel (13-4-2021) geen wandelingen waarbij je in het restaurant zelf je wijnspijs combinatie kunt nuttigen. Wel zijn er wandelingen waarbij je de gerechtjes als -take away- mee krijgt. Een ticket voor een take away wandeling via Wijnspijs is ongeveer 30 euro.  Drankjes zijn hierbij exclusief en betaal je ter plekke. 

13. Een Coravin

Dit is een cadeau voor de echte, échte, ECHTE wijnliefhebber. Een ingenieus apparaat wat ervoor zorgt dat je van een goed glas wijn kan genieten, zonder dat de fles in één keer leeg moet. Zo kun je over een week, maand, of zelfs een jaar nog een glas drinken, uit diezelfde fles.

En kun je dus varieren met verschillende wijnen in een langer tijdsbestek en zonder dat je er een kater van krijgt;) 

Het is geen goedkope wijngadget. Afhankelijk van welke variant je kiest betaal je 119 tot 400 euro. Wellicht kun je samen met een aantal vrienden deze fantastische uitvinding cadeau doen. Klik hier voor  de winkel van Coravin zelf. Ook Fonq verkoopt Coravin, zij hebben zelfs een aantal gekleurde limited edition varianten

14. Hét ultieme Wijn Cadeau: Wijnpaal

Custom Made Wijnpaal vanaf 349 euro

Muur Wijnpaal 199 euro

Mini Wijnpaal 99 euro

Waar laat je dierbare alle wijn? Want als je van wijn houdt, verdienen al die mooie flessen ook een mooie plek. En daar is de wijnpalen van De Wijnpaal uitermate geschikt voor. 

Er zijn twee varianten:

  • Een paal die helemaal van de grond tot het plafond reikt en je op maat laat maken (vanaf 349 euro). Wanneer je deze variant kiest is het handig om een cadeaubon van Wijpaal te geven, want je hebt de precieze maten van het huis van je dierbare nodig..
  • En een paal die je tegen de muur aan zet en 168 cm lang is (199 euro).

Ow! En ze hebben ook nog een erg leuke mini-variant. Te leuk om niet te noemen, deze is 99 euro en is meer een houten wijnrek. Er passen 6 flessen in. 

Alle cadeautips zijn met liefde samengesteld. Eerst zoek ik de leukste cadeau's. Hierna voeg ik affiliate links toe als die er zijn. Kost jou niets extra's en zo kan ik ook in de toekomst fijne cadeautips blijven geven.

Dit vind je vast ook leuk:

Geef Een Reactie

Een klein cadeautje. Deze website gebruikt cookies om gebruikerservaring te verbeteren. Ik begrijp het. Lees meer.