5X het leukste glijbaan en speeltoestel voor je peuter

Van carlinescadeaubundel

Hoe leuk als je peuter thuis van een glijbaan kan genieten. Of bijvoorbeeld lekker los kan gaan op een klimtoestel. Want wie een peuter heeft weet: hij (of zij) moet energie kwijt!

Als het buiten regent, dan is ‘even naar de speeltuin’ een uitdaging. En dat is precies wat een glijbaan zo’n mooi cadeau voor jou en je peuter maakt! Je vindt hier 5 glibberige glijbaan tips. 

*Let op: het zijn tips voor houten glijbanen en toestellen en deze zijn niet goedkoop. Wil je een goedkopere glijbaan, dan kun je beter voor een plastic variant gaan, zoals deze. Of deze: van karton

1. De perfecte glijbaan

Dit is hét perfecte cadeau voor je 2-jarige peuter. Een glijbaan. We hebben er zelf ook een (inclusief speelhuisje, deze volgt verderop in de tips) en het glijden is hier favoriet!

Jindl, dé webshop voor ‘klimgeiten’ heeft een mooie glijbaan voor 219 Euro. Flexa, een heel tof kinder speelgoed- en meubelmerk, heeft ook een prachtig exemplaar. Hierbij kan de peuter zich onderin in het ‘huisje’ verstoppen. De glijbaan kost 430 Euro.  Daarnaast heeft Sklum ook een leuke peuter glijbaan, deze is iets goedkoper, namelijk 124,95 Euro. 

glijbaan peuter jindl
Glijbaan van Jindl
glijbaan peuter flexa
Glijbaan van Flexa
Sklum glijbaan peuter
Glijbaan van Sklum

2. Keukenkruk, bureau én glijbaan in 1

Deze glijbaan voor peuters is geniaal: het is een opstapje voor de keuken, een bureautje en een glijbaan in één. Heb je niet veel ruimte thuis en wil je toch een glijbaan, maar ook een opstapje en een bureautje? Dan is deze ‘leertoren’ met glijbaan ideaal. Je shopt ‘m bijvoorbeeld bij Poespas voor 229,99 Euro. 

leertoren peuter glijbaan
Leertoren als keukentrap
glijbaan peuter leertoren
Leertoren als glijbaan
Leertoren als bureautje

3. Klimtoestel van Jindl en Sklum

Je kunt ook voor een klimtoestel met glijbaan gaan. Jindl en Sklum hebben bijvoorbeeld heel leuke speeltoestellen. Met of zonder glijbaan. Bij Jindle heb je zo’n leuke glijbaan met klimkubus voor 259 Euro. Sklum is weer een stuk goedkoper. Hier shop je al een klimtoestel voor 78,95 Euro (de kubus). 

glijbaan peuter jindle klimtoestel
Klimtoestel met glijbaan van Jindle
glijbaan peuter sklum
Klimkubus Sklum

4. Speelhuisjes met glijbaan

Speelhuisje KateHaa (via 123 Kleintje)
Speelhuisje BauBau

We hebben zelf het speelhuisje genaamd KateHaa. Gekocht via 123 Kleintje. En dit is echt een hit! Het kost wat.. Maar dan heb je ook wat! Je kunt het speelhuisje op verschillende manieren installeren (met of zonder dak) en het glijbaantje hoger of lager zetten. En als je peuter later ‘groot’ is, dan kan hij/zij er ook zelf dingen mee bouwen. Dus je hebt er tot een jaar of 10 sowieso plezier van! Je shopt ‘m voor 745 Euro.

Het speelhuisje van Bau Bau is ook heel tof.  Via de website is het even zoeken hoe je het huisje samenstelt, want de website is in het Duits. Qua prijs voor het BauBau speelhuisje kom je met glijbaan en twee kubussen op ongeveer 1000 Euro uit. Wat een geld hè.

Wij twijfelden heel erg tussen het huisje van 123 Kleintje of die van Bau Bau. Ik heb Bau Bau gemaild om er zeker van te zijn dat ze naar Nederland verzenden (en dat doen ze!). Uiteindelijk is het ’t KateHaa huisje geworden omdat we dachten dat Fedde hier langer plezier van heeft. En? Na bijna een jaar nog geen spijt gehad!

5. Glijbaan en klimtoestellen van Etsy

Bovengenoemde glijbanen en klimtoestellen zijn vrij prijzig. Je vraagt je wellicht af: zijn er écht niet goedkopere (en mooie) verkrijgbaar? Ja! Via Etsy kun je ook een houten glijbaan voor je peuter of klimtoestel bestellen. De glijbaan zoals hieronder weergegeven is bijvoorbeeld 65,60 Euro. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of de kwaliteit ook top is. Ze zien er in ieder geval mooi en solide uit, het proberen waard! Klik op de afbeelding om naar het toestel te gaan. 

glijbaan peuter via etsy
Glijbaan Etsy
Klein Klimtoestel Etsy
Groot Klimtoestel Etsy

Bonus-Tip: Ook leuk om mee te spelen - minder groot!

Tot slot, wil je je peuter fysiek uitdagen, maar heb je geen behoefte aan een halve speeltuin in je huis;)? Dan kun je ook voor de ‘stapstenen’ van Stapelstein kiezen, een leuk ballenbakje of de good old (maar niet minder tof): wobbel! Van de wobbel kun je ook een glijbaan maken als je ‘m tegen de bank aan zet. 

Stapelstein Stapstenen
Ballenbak met thema Safari
Wobbel

Nog meer cadeau inspiratie? Bekijk ook eens de gratis kleine cadeau gids

Alle cadeautips zijn met liefde samengesteld. Eerst zoek ik de leukste cadeau's. Hierna voeg ik affiliate links toe als die er zijn. Kost jou niets extra's en zo kan ik ook in de toekomst fijne cadeautips blijven geven.

Dit vind je vast ook leuk:

Geef Een Reactie

Een klein cadeautje. Deze website gebruikt cookies om gebruikerservaring te verbeteren. Ik begrijp het. Lees meer.