Kids Concept Store Sorteerspel - Speelgoed voor in de auto

10X ideaal speelgoed voor in de auto

Van carlinescadeaubundel

Tijdens een lange autorit heb je geen zin in gedonder op de achterbank. En je wilt je kids ook niet de hele tijd op de I-Pad. Oplossing? Speelgoed voor in de auto!

Zie hier een lijstje met het leukste speelgoed ter vermaak tijdens het autorijden. Het lijstje focust zicht met name op speelgoed voor kindjes van 2 tot 6 jaar. Heb je een baby? Dan is dit voelboekje voor in de auto in ieder geval een aanrader, of deze van V-Tech. 

Pak al het speelgoed in als cadeautje en geeft dit stapsgewijs aan je kindje. Zo kun je hem of haar telkens verrassen met wat nieuws. Aandacht gegarandeerd!

Allereerst: DE TIPS DER TIPS! Is je kindje ergens fan van, denk aan Baby Shark, Bing, Paw Pawtrol, Eenhoorns, auto’s etc.? Koop hier via Marktplaats een boel poppetjes/merchandise van en geef dit stapsgewijs gedurende de reis. Hiermee is je kindje én heel blij én uren zoet. Zo’n ‘fan-fase’ gaat natuurlijk een keer voorbij, maar wanneer je op marktplaats je slag slaat is het nog steeds duurzaam te noemen. Wil je toch wat extra variatie? Dan nu door naar de rest van de tips 👇

1. Een auto organizer

Waar laat je al het speelgoed van je kindje in de auto? Precies, in een auto organizer. Je kunt hier van alles in kwijt: speelgoed, snacks, drinken en vaak zit er ook een heuse I-Pad houder in. Een I-Pad is natuurlijk de laatste troef die je wilt inzetten tijdens een lange autorit, maar hiervoor is een I-Pad houder ideaal. 

Waar vind je zo’n auto organizer? Je shopt op Bol.com een hele mooie voor weinig geld! Deze is 13 euro. 

Daarnaast bestaat er zelfs een zogenaamde ‘premium’ reistafel waarbij je kindje ook echt een tafeltje heeft om makkelijk bij de spulletjes te kunnen en op te spelen. Deze is iets duurder. Je hebt zoiets voor 34,95 Euro, bijvoorbeeld deze. Ik ga ‘m zelf ook aanschaffen voor onze rit naar Italië, de reviews zijn lyrisch!

UPDATE: We zijn dit jaar (juni 2023) met de reistafel op vakantie geweest en ons zoontje Fedde van 3 jaar vond het welgeteld een halfuur handig 😉 Ik zou dit dan ook niet specifiek meer aanraden…  Al zijn de reviews positief! Wie weet als de kindjes wat ouder zijn? 

Auto Organizer

Reistafel voor in de auto

speelgoed voor in de auto

2. Snack bakjes (die niet knoeien)

Je kent het wel. Je geeft je kindje een bakje met snoeptomaatjes (of ander lekkers) en hup: alles ligt op de grond. Met deze snackbakjes van Liewood is dat verleden tijd. Ze hebben een speciale sluiting waardoor je kindje er niet mee kan knoeien én wel een snackje uit kan pakken. Ideaal.

Je kunt de bakjes ook gewoon gebruiken natuurlijk. Ze zijn vaatwasser proof. 

Het is niet direct speelgoed voor in de auto, maar even ‘zoet’ in de auto zijn ze wel 😉 Nu op naar het échte speelgoed. Lees gauw verder. 

3. Electro Wonderpen Boekjes

Dit is echt zo’n dikke aanrader! Mini boekjes met een pen waarbij je kindje dingen moet raden. Super makkelijk mee te nemen en gegarandeerd vermaak. We hebben zelf dit Nijntje Electro boekje a 9,99 Euro en ons kindje is mega fan. Fijne is ook dat het dus makkelijk in de auto kan. Laat je niet afschrikken door een aantal negatieve reviews, want het is echt een top ding! 

Je hebt ook een compacte versie van het merk Electro. Check deze hier voor 12,49 Euro. 

4. 'Doe' boekjes van Usborne

We blijven in het ‘boek’ genre. De ‘doe’ boekjes van Usborne zijn mega leuk. Zo hebben ze heel mooie stickerboeken. Van dit dieren stickerboek hebben we heel veel plezier gehad in het vliegtuig (en kan natuurlijk ook in de auto). En dit lijkt me ook enig: knutselen met vingerafdrukken. Ze hebben ook spelletjes boeken, die geschikt zijn voor wat oudere kindjes. Kortom: ideaal speelgoed voor in de auto. 

Ps. Usborne heeft ook de aller-leukste geluidenboekjes. Bekijk ze hier!

5. Magneet tekenbord

Nog iets waar ik heel enthousiast over ben! Dit magnetische (kleine) tekenbord. Je kindje kan naar hartelust tekenen zonder troep en het is niet zo’n enorm bord. Past dus makkelijk op schoot. 

Het is ook nog eens handig speelgoed om mee te nemen tijdens de rest van je vakantie, aan tafel in een restaurant bijvoorbeeld. Je shopt ‘m hier voor 2,55 Euro. Heerlijke prijs toch? 

Is je kindje toe aan een gevorderd tekenbord? Dan kun je ook gaan voor een LCD tekentablet. Zie afbeelding hieronder. Hiermee kan je kindje in meer detail tekenen. 

6. Compacte doe spelletjes

Er zijn ook een aantal leuke spelletjes die je kunt doen in de auto. Zo heeft Melissa  & Doug memory voor onderweg. Je kindje hoeft alleen maar de vakjes te openen en het spel is begonnen.

Of wat dacht je van het namaken van kaartjes met kleuren. Dat kan met het Kids Concept sorteerspel of met het Vigatoys Magnetische Vormen spel. 

En last but not least, deze magnetische puzzels zijn ook super tof voor onderweg, mét onderlegger.

De spelletjes kun je natuurlijk ook nog doen als je op de bestemming bent aangekomen, handig!

7. Knutselen in de auto

Is je peuter gek van knutselen, dan is dit fijn speelgoed voor in de auto. Zo schijnen de Wikki Stix perfect te zijn en goed voor eindeloos speelplezier. Je kindje kan er van alles mee maken. En met de houten borduurset van Petit Monkey kan je kindje steeds weer opnieuw borduren. Gewoon op de autostoel. Ideaal! 

8. 'Ik zie ik zie wat jij niet ziet' - Verrekijker

De vakantievoorpret kan in de auto al beginnen! Wat ziet je kindje allemaal onderweg? Haal het dichterbij met een verrekijker

Ook leuk voor de file om eens even goed bij andere auto’s naar binnen te kunnen spieken;) 

De verrekijker is ook leuk voor tijdens een wandeling op vakantie. Of op de camping: vogels spotten. Etc. Kortom: onmisbaar speelgoed voor in de auto. 

9. Krijtjes voor op autoraam

Geef de creativiteit van je kinderen een extra boost met leuke waskrijtjes of stiften waarmee ze  -hopelijk- een klein kunstwerk van hun autoraam maken;). 

Je hebt exclusieve waskrijtjes van Kitpas a 23 Euro. Maar ook deze raamstiften zijn leuk van Rubye a 15 Euro. Deze hebben ook een dop!

Trouwens, ook leuk: raamstickers! Ik moet altijd wel een beetje lachen als ik een auto vol met raamstickers voorbij zie flitsen, maar de kids worden er blij van!

 

10. Koptelefoon

Tot slot! Een koptelefoon is een must have voor in de auto. Je kindje kan op de Ipad zijn eigen spelletjes doen, muziek luisteren en TV kijken terwijl jij naar jouw eigen favoriete muziek luistert. 

Je hebt goede kinder koptelefoons van JBL of Pogs. Als ik de reviews mag geloven is die van JBL de beste en die van Pogs een mooie tweede.. Ik vind zelf het design van Pogs erg mooi. 

Bonustip: Heb je liever niet dat je kindje überhaupt op de Ipad zit in de auto? Ik kwam iets bijzonders tegen tijdens mijn zoektocht, namelijk: de Mighty Vibe. Met dit appraatje moet het mogelijk zijn om je kindje naar spotify lijstjes te laten luisteren zonder scherm.. En je hebt natuurlijk ook nog het apparaat Timio waarmee je kindje (zonder scherm) verhaaltjes en muziek kan luisteren. Ik vind die alleen wel erg prijzig voor hoe lang je er naar mijn verwachting plezier van gaat hebben. Heb je hier zelf al ervaring mee? Dan ben ik super benieuwd!

Dit waren de tips! Je kunt ook altijd nog in de Kleine Cadeau Gids kijken voor meer cadeau tips. 

Alvast een fijne trip gewenst! 

Alle cadeautips zijn met liefde samengesteld. Eerst zoek ik de leukste cadeau's. Hierna voeg ik affiliate links toe als die er zijn. Kost jou niets extra's en zo kan ik ook in de toekomst fijne cadeautips blijven geven.

Dit vind je vast ook leuk:

Geef Een Reactie

Een klein cadeautje. Deze website gebruikt cookies om gebruikerservaring te verbeteren. Ik begrijp het. Lees meer.