5 tips voor het leukste geluidenboekje voor je kleintje

Van carlinescadeaubundel

Een geluidenboekje is al-tijd een hit. En je kunt niet genoeg boekjes hebben. Al is het alleen al voor jezelf: een beetje variatie tijdens het voorlezen. Hier komen de allerleuksten!

Geluidenboekjes van Usborne - Nummer ÉÉN tip!

De geluidenboekjes van Usborne zijn echt mijn lievelings. De illustraties zijn geweldig. Ze zijn een beetje ‘3D-achtig’ gemaakt, zodat je kindje ook kan voelen. En de geluidjes zijn heerlijk. Mijn twee kids zijn er dol op.

Leuke bijkomstigheid: wanneer je kindje op een geluidje klikt en de vorige is nog niet afgelopen, dan wordt toch de nieuwe afgespeeld = geen frustratie!

Hieronder een aantal van mijn favorieten: geluiden op de boerderij, geluiden in de nacht, geluiden in de winter (mega lief kerstig boek!), geluiden aan de kust en geluiden op de bouwplaats.

geluidenboekje op de boerderij

Geluidenboekjes van Clavis Muziek

Deze zijn ook zo leuk! De muziek geluidenboekjes van Clavis. Bijvoorbeeld Klassieke Deuntjes en Muziek. Wederom prachtig geïllustreerd. En de geluiden zijn makkelijk aan te ‘klikken’ voor je kleintje. 

Clavis heeft ook de serie Paco muziekboekjes, deze zijn ook erg leuk! Je kindje moet dan wel wat ouder zijn, denk aan 2,5/3 jaar. Het kost wat extra moeite om de knopjes in te drukken en de bladzijdes zijn dun (normaal). 

Wij hebben Paco houdt van muziek, dit is ook een leuk zoekboek. Op elke 2 pagina’s kan je kindje een muisje zoeken met een leuk geluidje én een muziekfragment. 

Gonnie en Gijsje Geluidenboek

Ja, ik ga het toch gewoon weer zeggen: deze is ook mega leuk! Een geluidenboekje met toffe boerderijgeluiden waarbij Gijsje op zoekt gaat naar iemand die ‘gak’ zei. 

Boerderij Geluidenboek

Dit geluidenboekje heeft wel 42 geluiden. Heerlijke typische boerderij geluiden. Het is wel moeilijk voor je kindje om de geluidjes in te drukken, maar mijn jongste vind het helemaal leuk als ik het doe. Aanrader!

Bonus-tip: Het scheetjes boek!

Dit is toch zo’n scheetje! Een boek over scheetjes. Even flink lachten met je kindje voor het slapen gaan. 5 dieren die een scheetje laten. Leuk als je kindje een beetje snapt wat een scheetje is 😉

Ze hebben ook een geluidenboekje over snurkjes! Zo cute. 

Dit waren ze! Mocht je op zoek zijn naar een geluidenboekje, dan zit je met een van deze sowieso goed! Veel luisterplezier gewenst.

Ps. Mocht je op zoek zijn naar meer kids inspiratie, bekijk ook eens: 10X ideaal speelgoed voor in de auto of De 14 originele kraamcadeau’s die je wilt geven

Alle cadeautips zijn met liefde samengesteld. Eerst zoek ik de leukste cadeau's. Hierna voeg ik affiliate links toe als die er zijn. Kost jou niets extra's en zo kan ik ook in de toekomst fijne cadeautips blijven geven.

Dit vind je vast ook leuk:

Geef Een Reactie

Een klein cadeautje. Deze website gebruikt cookies om gebruikerservaring te verbeteren. Ik begrijp het. Lees meer.